Groszek 3 - Zupa
2 łyżki masła, 1 średnia biała cebula, 0,75 litra bulionu z kurczaka
lub warzywnego, 500 g groszku (świeży lub mrożony), sól i pieprz
Na maśle usmażyć posiekaną cebulę, zalać bulionem. Zagotować. Dodać groszek. Gotować ok. 8 min. Zupę zmiksować. Przyprawić. Można podawać z groszkiem ptysiowym, listkiem bazylii, łyżką gęstej śmietany, olejem sezamowym, pokrojonymi pomidorkami cherry, posiekanymi ziołami, natką pietruszki, miętą.
Ale nie mogę akurat tej przy mojej diecie.Poza tym, że spałam, to nie zrobiłam nic, więc dziś rano przyszłam do pracy jeszcze bardziej zmęczona niż zawsze, ale miałam czasu na nic, bo to ostatni tydzień Aliny w pracy przed macierzyńskim, więc siedziałam z nią cały czas próbując zrozumieć o co chodzi w niektórych raportach i dalej nie rozumiem... więc zaraz się odłącze od internetu i znów muszę nad tym siedzieć...ale przynajmniej wyszłam z roboty o 4, bo zapomniałam zjeść antybiotyk :P

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz